Bugun...


Süleyman DURAK

facebook-paylas
Suat Çelen Cimnastikte Dünyanın Zirvesindeki Türk
Tarih: 19-10-2022 16:11:00 Güncelleme: 19-10-2022 12:04:00


Cimnastikte son iki yıldır Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonlarında kazanılan başarıların altında imzası olan Türkiye Jimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, FIG-Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkan Yardımcılığına seçilen ilk Türk Yönetici olarak adını Cimnastik Dünyasının zirvesine yazdırdı.

Kocaeli’de spora büyük emek veren kadim dostlarım Fikret Yıldız, İbrahim Aydın ve Doğa Ergün’le birlikte yolu Kocaeli’ye düştüğünde Mesut Fakir’in lezzetli ikramlarıyla Plajyolu Balıkçısında doyumsuz sohbetiyle bizleri onurlandıran Türk Cimnastiğine dünyada kazandığı başarılarla sınıf atlatan Suat Başkan, Cimnastik Literatürüne Suat Çelen Hareketini de sokmuş bir isim..

Kocaeli’de Cimnastiğe büyük ivme kazandıran Tolga Havuç’un Başiskele’deki Cimnastik Salonu açılışına geldiğinde Cimnastikte kazanılan başarıların tesadüf olmadığını minik sporculara, velilere Türk Cimnastiğine yeni yetenekler kazandıran Antrenörlere bakışı ve yaklaşımını hep birlikte gördük.

cimnastik1.jpg

Türk Cimnastiğine değer katan başarılarla ülkemizi temsil eden Suat Başkanı açılıştaki konuşmasında da değindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Milletim adına teşekkür ederim’ sözü bence çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın kabulde “Suat nasıl başardın” söylemi üzerine devletimizin imkanlarının seferber edildiğinden bahsetmiştim. Sayın Erdoğan “Milletim adına sana teşekkür ediyorum” dedi. Bu cümlenin ardından yaşadığım mutluluğu ve heyecanı tarif edemem. Ülkemize bir şekilde katkı sağlamak ve bunun değer gördüğünü bilmek beni görevime daha da bağlıyor. İnanıyorum ki ülkemiz cimnastikçileri Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları çıkarmaya, Ay Yıldızlı bayrağımızı en üstlerde dalgalandırmaya devam edecektir.

Türk Cimnastiğini başarılarıyla dünya zirvesine taşıyan Suat Başkanın FIG-Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkan Yardımcılığını önemsiyor ve bu görevinde de başarılı olacağına Türk Cimnastiğine daha nice başarılı sporcular yetiştireceğine, nice madalyalar kazandıracağını inanıyor ve rabbimizden kolaylıklar diliyorum.





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI