Bugun...


Süleyman DURAK

facebook-paylas
Kocaeli'de yağlı Güreşe Tahir Başkan sınıf atlattı
Tarih: 08-06-2022 23:12:00 Güncelleme: 08-06-2022 23:12:00


Koaceli Büyükşehir Belediyesinin Kırkpınar önce en ciddi ve büyük organizasyonu Sekapark Ermeydanı Güreşlerinde Türkiye’nin en ünlü 65 Başpehlivan dualı çayırda mücadele etti. Kıran Kırana güreşlerin izlendiği Sekapark Ermeydanı güreşlerine Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu’nun bizzat gelmesi ve  Federasyonunda Yağlı Güreşten sorumlu yaşayan efsane Ahmet Taşçı ile seyretmesi Kocaeli’ye verdiği önemin göstergesiydi.

Kocaeli’nin Yağlı güreşte en güçlü şekilde temsil edilmesi için kolları sıvayan Tahir Başkan önce Büyükşehir Kağıtspor kulübünde yeniden yapılanma talimatı vererek,Yağlı  Güreşin Koordinatörlüğüne Dünya Şampiyonu Ömer Arslantaş’ı getirdi. Kocaeli’de farklı kulüplerde güreşen pehlivanlarla görüşülerek güçlü bir takım oluşturulması için çalışmalar başladı.

Hedef: Kırkpınarda başpehlivanlıkta ve alt boylarda Kürsüye çıkmak. Yağlı Güreşçilerin önce çalışma şartları iyileştirildi. Pehlivanların gıda ve sağlık konularında eksikleri, sorunları giderildi. Usta çırak ilişkisiyle yapılan kondüsyon teknik taktik idmanlara ağırlık verilerek güçlü bir pehlivan ordusuyla Kırkpınar’a katılmadan önce Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki güreşlere pehlivanlar gönderilerek rakiplerinde durumu gözlendi.

Bunlar sportif hazırlıklar Kocaeli’yi yağlı güreşte eski başarılı günlerin ilk adımlarıydı. Ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Kocaeli’ye sınıf atlatan büyük hamlesi geldi. Dün Körfez Taşköprü Güreşlerinin lansmanında Körfez Belediye başkanı Şener Söğüt’ün dediği gibi ‘Kocaeli yağlı güreşlerde boy atlama sıralamasında 5.sıraya geldi. Bu başarıdan dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın'a teşekkür ediyoruz.’ İşte bu boy atlama sıralamasında 5nci sıraya gelmek Kocaeli Yağlı Güreşinin daha da ileriye taşımanın en büyük adımıdır. Kocaeli’ye yağlı güreşte level atlatan Tahir Başkanımızın yağlı güreşe büyük ilgisiyle Pehlivanlarımızı başta Kırkpınar olmak üzere bütün büyük güreşlerde kürsüde görmek dileğiyle. Pehlivanlarımıza ‘Allah derman derman versin’ diyelim.

Birkaç kelimede gelişerek Türkiye’nin Kırkpınar ayarında ve kalitesinde Er Meydanı mücadelesi için SEKAPARK Güreşleri için yağlı güreşin içinden gelen birçok kişinin dediği gibi Kocaeli’nin Yüzakı organizasyon oldu. Tahir Başkanın  ekibi Gençlik Spor’dan Basın Yayınına Park Bahçelerinden Zabıta ve Destek Hizmetlerine kadar herkes büyük bir özveriyle çalışınca ortaya mükemmel bir organizasyon çıktı. Emeği geçenlere Teşekkürler.





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI