Bugun...


Süleyman DURAK

facebook-paylas
Türk Karatesinin Avrupa Şampiyonasında 7 Altın Madalya Rekoru
Tarih: 03-06-2022 23:10:00 Güncelleme: 03-06-2022 23:14:00


Türk Karatesi Gaziantep’teki Avrupa Büyükler Şampiyonasında müthiş bir mücadele ile tatamiyi rakiplerine dar ederken, Türk Sporundaki büyük başarılara bir yenisini ekledi.

Rahmetli Esat Başkanın vefatından sonra göreve gelen Aslan Abid Uğuz Başkanlığındaki yönetim işe hızlı başladı. Yenilenen Teknik Kurullarla Türk Karatesi heyecan kazandı. Kocaeli’deki Büyükler Türkiye Şampiyonasında seçilen Milli Takım Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle şampiyona öncesi hazırlık kampını da Sekapark Otelde yapan Türk Karatesinin yıldızları zorlu bir çalışma döneminde sonra Gaziantep’te tatamiye çıktılar.

Türkiye Kara Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz ve yönetimi ilk Avrupa sınavı öncesi heyecanlıydılar. Şampiyona öncesi Millilerin her ihtiyacı ile ilgilenen Uğuz ve yönetiminin sporcularımıza inanması güvenmesi başarıyı getirdi. Gaziantep’teki Avrupa Şampiyonası Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibinin büyük desteği 46 ülkeden 530 sporcu 100’e yakın takım antrenör ve yöneticileri EKF-Avrupa Karate Federayonu başkanı Antonio Espinoz’unda katılımıyla Türkiye’nin yüz akı bir organizasyon Gaziantep’e çok yakıştı.

 Gaziantep’teki Avrupa Şampiyonasında bir güzel vefa örneği de Türk Karatesinin kurucusu Hakkı Koşar ve Türk Karatesini Dünya sıralamasında adeta level atlatan Merhum Başkanı Esat Delihasan’ın anılmasıydı. Yıllarca yurt içinde dışında birçok başarıyı birlikte yaşadığımız Türk Karatesinin unutulmaz ismi Esat Başkanımızın mekanı cennet olsun.

Türk karatesinin Genç yıldızlarının tatamide ard arda başarılar kazanması karateye gönül verenlere büyük gurur yaşatırken Eda ve Erman Eltemur’un Altın Madalyayı kazanırken tribündeki babası Şener Eltemur’un sevincini haklı gururunu izlerken gözlerimiz doldu. Ardından Türk karatesinin Olimpiyat madalyalı Genç Efsanesi Eray Şamdan’ı ve Adnan Hocayı da gururla izledik. Milli Takımızın Başarısında büyük payı bulunan Teknik Direktör Adnan Şamdan ile Büyükler Teknik Kurul üyesi Haldun Alagaş, sporcularımızın şampiyonluğu ulaşmasında payı büyük olan isimlerdi.

Gaziantep’teki Avrupa Büyükler Karate Şampiyonasının son gününde KATA Erkek Milli Takımımızın kazandığı altın madalya ile Türk Karatesinde yeni bir rekor kırıldı. 7 Altın Madalya Karatenin Millileri Gaziantep’te Tarih yazdılar. İstiklal Marşımızı Avrupa karatesine ezberleten Türk Karatesinin yıldızlarına ‘Vurduğunuz Altın olsun’ diyerek kutluyoruz. Bu büyük başarıda Emeği geçenleri kutluyoruz. Bu büyük başarı Türk Spor Tarihinde altın harflarle yazılacaktır.

Bir Teşekkürde Karatenin Aslan Başkanına. Seçimler öncesi İzmit’e geldiğinde söylediği ‘ Türk Karatesinin bir adım daha ileri taşımak hedefimiz’ vaadinin arkasında durduğu ve bunu da gerçekleştirmek için Federasyon yönetimi, teknik ve idari yönetimiyle gerçekten çok ama çok çalıştığı için. Türk Karatesinde değer katan herkese teşekkürler bu büyük gururu Türkiye’ye yaşattıkları için

 





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI