Bugun...


Süleyman DURAK

facebook-paylas
Avrupa kupaları Süper Lig Play-Off derken küme düşme hattındayız
Tarih: 09-04-2022 23:08:00 Güncelleme: 09-04-2022 23:08:00


Kocaelispor sezon başında ne hayallerle 1.Lige başladı.Engin Başkanın Basın toplantılarında umut saçarken Süper Lig hedefini koyması pek inanmasakta gerçek kocaelisporluları ruhunu okşamış ‘olur mu olur’ diyerek umutlanmıştık. Hatta Engin Başkan’ın bir basın toplantısında ‘Ben istesem takımı şampiyon yaparım’ söylemi de yıllardır futbolun içinde olan 1979-80 Sezonundan beri Kocaelispor’u izleyen bizlerde bir tebessüm oluşturdu. Bu işler bu kadar kolay ve para gücüyle olsaydı Fenerbahçe’nin her sezon şampiyon olması gerekmez miydi?
Sezon başında Mustafa Reşit Hocanın hazırlık kampında takımın başında olamamasına rağmen kağıt üstünde menajerlerin dolduruşlarıyla 1.Ligde üst sıraları zorlayacak kadro kurulmuştu. Kadro mühendisliği açışından facia olan Mevlüt Erdinç’in alınması alınan yabancıların değil 1.Lig alt liglerde bile oynayacak durumda olmamaları ilk birkaç hafta rakiplerin daha ne olduğunu anlamadan kazanılan maçlarla geçti.
Gol umudumuz Dino’nun ilk haftalardaki müthiş performansı ile şampiyonluk olmasa bile play off için umutlandık. Oynadığımız maçlarda rakiplerimizi görünce ‘ Biz bu ligde güle oynayaplay-off oynarız’ havasına girdik.Mustafa Reşit Hocanın ard arda mağlubiyetlerden sonra ayrılmasıyla gerçeklerle yüzleşmeye başladık. Takımda kimin nasıl hangi sistemle oynadığı belli olmadığından rakiplerimiz biz maçın ilk 15-20 dakikasında çözüyor ardından da kondüsyonları yettiği kadar baskı ve presle bunaltıp başta kaleci Korcan’ın ve defanstakilerin kişisel hatalarıyla gollerini atıp gittiler.
İkinci yarıda Mehmet Altıparmak görevi devralınca umutlandık yeni bazı futbolcularda takıma katıldı. Oyun olarak çok kötü olmasak bile bu çaba skora yansımıyordu. Birde İstanbulspor maçında olduğu gibi bir hakem hatası bütün emekleri boşa çıkarıyordu. Elimizde kalem kağıt ordan bir puan şu takımı yenersek üç puan şu takımdan deplasmanda beraberlik kopartırsak şöyle olur böyle üst sıraları zorlarız hesapları yaparken iç sahada farklı Denizli Spor yenilgisi gerçekleri yüzümüze tokat gibi vurdu.

Acı ama gerçek düşme hattının altındayız. Geçmiş haftalarda kaybettiği birçok maçta rakiplerimizi umutlandırmıştık. Şimdi sıra Bursa maçını kazanlım da kümede kalma umudumuz arttıralım. Futbol resitali beklentimizde yok. Bir gol olsun bizim olsun. Tahir Başkanın maddi manevi desteğine rağmen yaşanacak bir başarısızlık Engin Başkan ve yönetimine yazar. Kocaeli’nin spordaki en büyük tutkusu Yeşil Siyahlıların üst sıralara tırmanacağı günleri görmek dileğiyle.





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI