Bugun...


Süleyman DURAK

facebook-paylas
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet turu lansmanında Kocaelililerde vardı
Tarih: 18-03-2022 11:59:00 Güncelleme: 25-03-2022 09:50:00


Türkiye’nin güzelliklerini ekranlardan dünyaya yansıtan Ülkemizin Bisikletteki büyük organizasyonun 57.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun İstanbul’daki AKM-Atatürk Kültür Merkezindeki görkemli lansmanına katılmak güzeldi.
Bu yıl 1915 Çanakkale Köprüsünden geçilecek olması nedeniyle Kocaeli’nin parkurda olmamasına rağmen 57.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Lansmanında Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Prof.Dr.Bayram Keskin ve Kocaeli’de bisiklete yıllarca ve fedakarca hizmet eden yüzlerce sporcu yetiştiren yarışlar düzenleyen Kocaeli Bölge Bisiklet Antrenörü Mehmet Bozdemir ile Bisiklet Ulusal Hakemi olarak katıldım.
Dünyanın en önemli profesyonel takımlarının, Dünya ve Olimpiyat madalyalı sporcular ile Türk sporcular ve genç yeteneklerin yer alacağı organizasyonda 14 ülkeden 25 takım ve toplam 175 sporcu yarışacak. 7 WorldTour takımının yer alacağı Tour of Türkiye’de 12 Pro Takım ve 6 Kıta Takımı pelotonda mücadele verecek. Katılımcı sporcular arasında Fransa Turu, İtalya Turu gibi önemli organizasyonlarda etap ve genel klasman liderliğine ulaşan, Olimpiyat madalyalı isimler de yer alacak. Bunun yanında Türk sporcuların yarıştığı Türk ve 2 yabancı takım de parkurda olacak.
Ülkemizin en önemli tanıtım güçlerinden biri olan ve “Tarihe, Doğaya Saygı…” mottosuyla gerçekleştirilecek Tour of Türkiye’nin yenilenen etap parkuru ise şu şekilde:
10 Nisan : Bodrum – Kuşadası 11 Nisan: Selçuk (Efes) – Alaçatı 12 Nisan: Çeşme – İzmir (Karşıyaka) 13 Nisan : İzmir (Konak) - Manisa (Spil) 14 Nisan : Manisa – Ayvalık 15 Nisan : Edremit (Akçay) – Eceabat (57.Alay Şehitliği) 16 Nisan : Gelibolu – Tekirdağ 17 Nisan : İstanbul - İstanbul
Dünyanın ilk ve tek “Kıtalararası Etaplı Bisiklet Yarışı” olan 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu öncesinde çok heyecanlı olduklarını belirten Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu  “Ülkemizin yüz akı organizasyonlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turumuz öncesinde hazırlıklarımızda sona yaklaşmış bulunuyoruz. Bu dev organizasyonu himayelerinde gerçekleştirdiğimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, etaplarımıza ev sahipliği yapacak yerel yönetim temsilcilerine ve kamu kurumlarına çok teşekkür ediyoruz. dedi.
Türk Bisikletinin bu en büyük organizasyonu 10-17 Nisanda gerçekleştirilecek 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyacanını dünyadaki bisikletseverlerle birlikte yaşamak için TRT ve Eurosport ekranlarında olacağız.

 





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI