Bugun...


Süleyman DURAK

facebook-paylas
Tahir Başkan 250 Milyonluk Spor yatırımıyla Kocaeli'yi Spor kenti yapıyor
Tarih: 25-02-2022 23:53:00 Güncelleme: 25-02-2022 23:53:00


Kocaeli’yi her alanda Marka Şehir yapmanını yolunun Spor yatırımlarından geçtiğini bilen Kocaeli Büyükşehir’in Vizyoner Başkanı Spor kenti Kocaeli için Tesis Organizasyon Amatör Spora 250 Milyonu aşan desteğiyle kent gençliğini sportif anlamda geleceğe hazırlıyor.
Spor Şurasıyla Kocaeli’de sporun adeta MR’nın çeken Tahir Büyükakın liderliğindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı ekibi pandemiden hemen sonra Karate ve Kick Boks Türkiye şampiyonalarını başarıyla organize ederek Türk sporunda Kocaeli’de var dedirtti.
Kocaeli’de GEBZESEM Gebze Spor Eğitim Merkezinin açılmasıyla özellikle Karate Tekwando ve Judo gibi mücadele sporlarının antrenman salonu sıkıntısına çözüm getirilirken Karatede Olimpiyat Madalyalı isim Eray Şamdan’ı Türk Sporuna kazandıran Gebze’ye spor yatırımında gereken değer verildi.
Günümüzde dünyada birçok şehir sportif başarılarıyla öne çıkıyor. Örneğin Barselona’nın futbol takımıyla öne çıkması geçmişte Antalyaspor’un Etoo transferiyle kente turizmde katma değer sağlaması Paris’in futboldaki temsilcisinin ünlü futbolculara astronomik transfer bedelleri ödemesi hep bu spordada kenti öne çıkarma anlayışının yansımaları
2021yılında bitirilerek hizmete alınan 17 yeni spor tesisi, Amatör spor kulüplerine sağlanan 32 milyon liralık destek toplamda 250 Milyon lirayı aşan destek, Büyükşehir Kağıtspor’da binlerce gence spor yapma imkanı sağlanması yakın gelecekte Kocaeli’yi Spor kenti anlamında daha da öne çıkaracaktır.
İşin birde Kocaelispor yönü var, Tahir Başkan sadece Amatör spora tesis ve destek anlamında ciddi bir kaynak ayırırken,Üç sezondur Kocaelispor’un 1.Lige yükselmesinde de büyük emeği var. Her ne kadar bu sezon istenen yerde ve performansta olunmasa da Yeşil Siyahlı ekipte Rahmetli Hüseyin Üzülmez döneminde transferin açılması ardından peş peşe gelen iki sezonda iki şampiyonlukta Tahir Başkanın emeği ve büyük desteği olduğu açık.
Kocaeli’nin Marka bir şehir olması için Kocaelispor’uyla Amatör Sporuyla Tesisleriyle sayıları binleri aşan genç sporcularıyla başarıdan başarıya koşması ancak Büyükşehri Başkanı Tahir Başkanını bu kararlı desteğinin devamıyla olur.





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI