Bugun...


Süleyman DURAK

facebook-paylas
Kocaelispor'un galibiyeti kaleci İsmet'in eldivenleriyle gitti geldi
Tarih: 18-02-2022 21:04:00 Güncelleme: 18-02-2022 21:04:00


Kocaelispor’un maç kazanamadığı haftalarda Kaleci Korcan’ın formsuzluğu, olmayacak golleri filelerde görmek ‘İyi kaleci kötü goller yer‘ söylemine uymuyordu. Geçmişte Mustafa Reşit Akçay hocaya saçlarını yolduran Korcan son kaybettiğimiz Bolu maçında da performansı ile kendisini ve takımı zor günler beklediğini adeta bağırıyordu. Bu arada bir taraftarın otogara gidip Korcan için otobüs bilet alması çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaşması ince bir espriydi. Devre arası transferde Yönetimin kaleci alternatifi üzerinde durmasını beklerken Genç Kaleci İsmet Yumakoğulları Balıkesir’de ezber bozdu. Kocaelispor’a hayat veren ve çok zor kazanılan galibiyet kaleci İsmet’in eldivenleriyle adeta gitti geldi
Balıkesir’de Kocaelispor için hayati değerdeki kırılma maçında İsmet Yumakoğulları defanstaki uyumsuzluk ve adam kaçırılmasına rağmen maçın kazanılmasında gerçekten önemli paya sahipti. TV’den izlediğim kadarıyla kaleci İsmet bu maçta kendisine formayı veren kötü gidişe dur diyecek bir çıkış arayan Teknik direktör Mehmet Altıparmak için kaleyi güvenle teslim edeceği isim oldu.
Son 3 sezondur Ercüment Kafkas, Bayram Olgun ve Korcan Çelikay ve şimdide İsmet Yumakoğulları Yeşil Siyahlı ekibin kale bekçileriydi ve başarıda en büyük pay kalecilerindi. Son dönemlerde Türk Futbolundaki kaleci sıkıntısı olduğu açık. Süper Ligteki takımlar sportif başarıya odaklandıklarında altyapıdan genç kalecilere fazla şans veremediklerinden birçok takım transferle sorunun çözmeye çalışıyor.
Futboldan camiasında isimleri olan TV’lerde ona buna sallayarak egolarını tatmin eden eski antrenörler futbolcu taraftar yönetici birçok kişinin dediği gibi ‘Atan’la Tutan iyi ise o takım iş yapar’ söylemine katılmamak mümkün değil.
25 futbolcu transfer eden Kocaelispor’un bu sene en azından bir Play-Off olsun hedefiyle  başladığı ikinci yarıda ben iyimser tahminle 2-3 maçlık galibiyet serisi yakalanırsa bunun gerçekleşebileceğine inanıyorum. Ligte en azından 10 takımında hedefi bu ve çoğu takım devre arasında kadrolarını takviye etti. Kısacası mücadele zor hiç bir maçta oynanmadan kazanılmıyor.





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI