Bugun...


Süleyman DURAK

facebook-paylas
Türk Karatesinde yeni bir dönem başlarken
Tarih: 18-02-2022 20:59:00 Güncelleme: 18-02-2022 21:02:00


Türk Karatesine hayatını adayarak geçtiğimiz yıl ebediyete uğurladığımız Esat Delihasan’ın vefatının yıldönümü yaklaşırken 2008-2021 Yılları arasında Federasyon Başkanlığı döneminde sayısız başarılara imza atan Türk Karatesini dünyada en üst düzeyde temsil eden Esat Başkanı rahmetle anıyoruz.
Türkiye Karate Federasyonu Başkanlığını 141-132 sonuçla kazanan Av.Aslan Abit Uğuz’un seçilmesiyle ülkemizde ençok sevilen ve sporcusu olan Türk Karatesinde yeni bir dönem başladı.
Karate Federasyon yönetimin değişmesiyle Milli Takımlarda ve Teknik Kurullarda da yeni isimler göreve geldi. Olimpiyatların Gümüş madalyalı ismi Eray Şamdan’ı yetiştiren Adnan Şamdan Büyükler Teknik Kurul Başkanı olurken İzmit’in Karatedeki Efsanesi Haldun Alagaş’ta yine Büyükler Teknik Kurulda yer aldı.
Kocaeli’de altyapıdan başarılı sporcu çıkarmasıyla bilinen Timur Doğan’ın da Ümit Genç ve U21 Teknik Kurulunda görev alması Türk Karatesinin köklü ve başarılı illerinden Kocaeli’nin yeniden eski başarılı günlerine döneceğinin habercisi olacağına inanıyoruz.
2022 Yılının ilk Türkiye Şampiyonası bugünlerde Kocaeli’de düzenleniyor.Yahya Kaptandaki Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonunda Ülkemizin her tarafından gelecek yüzlerce karateci tatamide mücadele ederek Türkiye derecesi elde etmek ardından Milli takıma girmek için mücadele edecek.
Av.Aslan Abit Uğuz Başkanlığındaki Türkiye Karate Federasyonunu idari ve teknik yönetimi Büyükler Türkiye Şampiyonasında ilk sınavını verecek. 600’ü aşkın sporcunun katılmasının beklendiği Büyükler Türkiye Şampiyonası 11-15 Mayıs 2022 tarihinde Gaziantep’te yapılacak Avrupa Büyükler Şampiyonası öncesinde zorlu bir sınav olacak.
Büyükler Türkiye Şampiyonasında gözlerimiz Türk Karatesinin en genç efsanesi Tokyo Olimpiyatlarının gümüş madalyalı ismi Eray Şamdan’da olacak. Tatamide ter dökecek sporcularımıza başarılar dilerken Mücadele sporlarında her zaman en çok sevilen ve bilinen Karatede Türk gençlerini salonda yalnız bırakmayalım





YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HAVA DURUMU
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI